POGOJI POSLOVANJA

S spletno trgovino Pisana Nitka / Vibes of Nature upravlja podjetje Pisana Nitka / Vibes of Nature, spletna prodaja, Natalija Šoba Ternik s.p., Razgledna ulica 31, 2360 Radlje ob Dravi, matična številka 9273719000, davčna številka SI74426010, ki je tudi ponudnik artiklov in izdelkov ( v nadaljevanju »Trgovec«).

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Pisana Nitka / Vibes of Nature so sestavljeni v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Obligacijskim zakonikom (OZ) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti tako uporabnika kot kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem izdelkov oziroma artiklov.

SPLOŠNI POJMI

– Kupec (uporabnik) v tem primeru je oseba, ki uporablja naš sistem – spletno trgovino.

– Spletna trgovina je informacijski sistem, ki je namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku.

– Trgovec v tej spletni trgovini je Natalija Šoba Ternik s.p., Razgledna ulica 31, 2360 Radlje ob Dravi, d.št.: SI74426010.

Vljudno Vas naprošamo, da pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete splošne pogoje poslovanja.

Navedeni Splošni pogoji poslovanja opredeljujejo pravice in dolžnosti obiskovalca, kupca oziroma uporabnika spletne trgovine, opredeljujejo delovanje spletne trgovine in poslovno razmerje med uporabnikom kot kupcem artiklov in izdelkov iz spletne trgovine ter trgovcem kot ponudnikom artiklov in izdelkov.

Za nakup izdelka v spletni trgovini Pisana Nitka / Vibes of Nature se ni potrebno registrirati. Ko oddate naročilo to pomeni, da ste seznanjeni s celotnim besedilom Splošnih pogojev poslovanja in varstvom osebnih podatkov, ki so navedeni in da se z njimi v celoti strinjate.

 

OBRATOVALNI ČAS SPLETNE TRGOVINE

Spletna trgovina je odprta 24 ur na dan, vsak dan. Obstaja možnost, da včasih dostop in poslovanje preko spletne trgovine zaradi raznih tehničnih razlogov (nadgradnja, sistemske težave,…) ni mogoč. V takšnih primerih bomo težave v najkrajšem možnem času odpravili in s tem omogočili nemoteno delovanje spletne trgovine.

 

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Trgovec Natalija Šoba Ternik s.p. se zavezuje, da bo potrošniku vedno zagotavljal dostop do naslednjih informacij:

– naslovu opravljanja dejavnosti podjetja, davčni številki, matični številki,

– kontaktne podatke podjetja (naslov elektronske pošte, kontaktna telefonska številka) za lažjo komunikacijo uporabnika s trgovcem,
informacije o bistvenih lastnostih artiklov in izdelkov,

– informacije o cenah izdelkov,

– informacije o dostopnosti artiklov in izdelkov,
informacije o možnostih dostave oziroma prevzema izdelkov,
ceni dostave z vključenimi morebitnimi dodatnimi stroški,
vse potrebne informacije o načinih plačila in transakcijskem računu podjetja,
o pogojih in rokih za sklenitev pogodbe med uporabnikom in trgovcem,
o pogojih in rokih ter možnosti odstopa o sklenjeni pogodbi med uporabnikom in trgovcem,
podatkih o časovni veljavnosti ponudbe iz spletne trgovine trgovca,
informacije o možnostih vračila in stroških uporabnika za vračilo blaga v primeru odstopa od pogodbe.

 

REGISTRACIJA 

Ob naročilu izdelka registracija obiskovalca ( v nadaljnjem besedilu »Kupec« ali »Uporabnik«) spletne trgovine ni potrebna, kar pomeni, da se naročilo in nakup lahko izvedeta brez registracije. Cene izdelkov so enake za registrirane in neregistrirane uporabnike spletne trgovine.
V spletni trgovini pa je možna tudi registracija Uporabnika s katero Uporabnik jasno soglaša, da mu bo podjetje Pisana Nitka / Vibes of Nature, spletna prodaja, Natalija Šoba Ternik s.p. (»Trgovec«) pošiljala komercialna sporočila kot so: akcije spletne trgovine, navodila za izdelavo izdelkov, objave iz bloga, ipd.. Trgovec se zavezuje, da bo iz komercialnih sporočil skladno z zakonskimi določili jasno razvidno, da so poslana v imenu Trgovca t.j. Pisana Nitka / Vibes of Nature, spletna prodaja, Natalija Šoba Ternik s.p..
Uporabnik oziroma Kupec z registracijo v spletno trgovino pridobi uporabniško ime in geslo za vstop, ki ga določi vsak uporabnik sam in ga nedvoumno povezujeta z vnesenimi podatki. Pod uporabniško ime za registracijo uporabnik oziroma kupec navede svoj veljavni naslov elektronske pošte. Geslo kreira sam in poskrbi za njegovo varnost (ustrezna zahtevnost gesla in varovanje gesla).
Z registracijo vsak obiskovalec postane uporabnik spletne trgovine. Ob registraciji Uporabnik oziroma Kupec jamči in potrdi, da je polnoletna in poslovno sposobna oseba.
Pred potrditvijo nakupa je za registrirane Uporabnike potrebna prijava v spletno trgovino, neregistrirani uporabniki pa vnesejo svoje podate za izvedbo naročila.
Trgovec se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke obdeloval in uporabljal samo za namene sklepanja in izpolnjevanja pogodb, ki so sklenjene na daljavo. Dostop do podatkov imajo samo zaposleni v podjetju.

CENE

Spletne cene veljajo za vse obiskovalce in uporabnike spletne trgovine in so enake za registrirane in neregistrirane uporabnike.
Vse cene so v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Cene veljajo samo na slovenskem trgu. Cene artiklov in izdelkov v spletni trgovini ne zajemajo stroškov dostave.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila. Veljavnost cen ni vnaprej določena in se spreminja s spremembo in sprejetjem novega cenika. Omejeno veljavnost cen imajo le artikli in izdelki, ki so v akciji. V teh primerih je veljavnost ponudbe posebej označena. Popusti oziroma akcije se med seboj ne seštevajo. Cene veljajo v primeru plačila na načine, ki so določeni v Splošnih pogojih poslovanja spletne trgovine Pisana Nitka / Vibes of Nature, v poglavju »Načini plačila«.
Cene veljajo do odprodaje artikla in izdelka oziroma do vnaprej navedenega datuma.
Kljub trudu in izjemnim naporom za zagotavljanje najbolj ažurnih in točnih podatkov, možnost napak ni izključena. Obstaja možnost, da ne utegnemo sočasno s spremembo popraviti podatkov (o ceni, lastnostih materialov, dobavnem roku, zalogi,..).
V teh primerih Vas v roku, ki ni daljši od 24 h obvestimo o spremembi in omogočimo preklic naročila ali rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

 

NAROČILO IZDELKOV

Kupcu pregled spletne trgovine pred odločitvijo za nakup omogoča grafični pregled ponujenih artiklov in izdelkov, cene izbranih artiklov in izdelkov za izbrane količine, odstranjevanje izbrane količine izdelkov iz nakupovalne košarice in spreminjanje količine izbranih izdelkov, kjer mu je omogočena tudi informacija o ceni za novo izbrano količino artiklov in izdelkov. Ponudba v spletni trgovini se pogosto spreminja.
Vse slike poleg artiklov so simbolične. Barve izdelkov in artiklov s fotografije lahko odstopajo (računalniška grafika) od realne, kljub trudu Trgovca.
Naročilo se prične z izbiro ponujenih artiklov in izdelkov v spletni trgovini Pisana Nitka / Vibes of Nature, spletna prodaja, s katero upravlja Natalija Šoba Ternik s.p. tako, da jih s klikom na gumb »Naroči« dodate v košarico. Ko želite zaključiti nakup kliknete ikono »Naslednji korak«. Postopek v nadaljevanju je sestavljen iz naslednjih korakov:
Registrirani uporabniki se prijavijo preko uporabniškega imena (elektronski naslov) in izbranega gesla – v kolikor imajo predhodno opravljeno registracijo, neregistrirani uporabniki pa kar začnejo s pregledom in izbiro ponujenih artiklov in izdelkov.
Pregled in izbira ponujenih artiklov in izdelkov v spletni trgovini.
Izbor izdelka ali artikla in količine, ki jo uporabnik želi kupiti.
Dodajanje izdelka ali artikla v nakupovalno košarico.
Pregled nakupovalne košarice kjer uporabnik pridobi podatek o ceni z vključenim DDV za izbrano količino artiklov in izdelkov.
Izbira načina plačila izbranih artiklov in izdelkov.
Izbira načina dostave z vključenim podatkom o ceni dostave v € z DDV.
Pregled naročila z izbranim načinom plačila in načinom dostave z vključenimi cenam in podatkom o DDV.
Seznanitev uporabnika, da je z oddajo naročila nastala obveznost plačila podjetju Pisana Nitka / Vibes of Nature, spletna prodaja, Natalija Šoba Ternik s.p..
Potrditev in oddaja naročila v nadaljnjo obdelavo in s tem korakom tudi zaključek nakupa.

Z zaprtjem okna brskalnika lahko vsak trenutek prekinete postopek naročanja. V primeru, da ste naročilo oddali se lahko za dodatne informacije obrnete na telefonsko številko 040 462 460 ali e-naslov: info@pisananitka.si.
Za blago ali izdelek, ki ni na zalogi se Kupcu predhodno pošlje predvideni rok dobave. Po potrditvi naročila izbranega blaga s strani Kupca bo blago oziroma izdelek v predvidenem roku dostavljen. V primeru sprememb ali zamud pri dobavi bo Kupec predhodno obveščen. Za izdelke, ki niso na zalogi je maksimalni rok dobave 45 dni od dneva naročila. V primeru, da roka dobave ne bi mogli zagotoviti, bomo kupca predhodno obvestili o nastali situaciji in skupaj s kupcem našli najbolj ugodno rešitev za trgovca in kupca.
Vaše naročilo bo izpisano v dveh izvodih:
1 izvod dobi kupec s pošiljko
1 izvod ostane v arhivu prodajalca
Naročilo je možno tudi preko e-pošte: info@pisananitka.si ali telefonske številke 040 462 460 od ponedeljka do petka med 8.00 in 12.00 uro.

NAČINI PLAČILA

V spletni trgovini Pisana Nitka / Vibes of Nature, spletna prodaja, s katero upravlja Natalija Šoba Ternik s.p., je možno plačilo artiklov in izdelkov na naslednje načine:
PO PREDRAČUNU: na navedeni elektronski naslov prejmete predračun. Po plačilu se naročeno blago odpremi v roku 2 delovnih dni. Rok za plačilo predračuna je 5 delovnih dni, v nasprotnem primeru ima Trgovec možnost odstopa od sklenjene pogodbe na daljavo. Za plačilo se šteje dan, ko je uporabnik dal nalog banki ali drugi organizaciji za plačilni promet.
V primeru izbire plačila po predračunu se Uporabnik sklicuje na naslednje podatke Trgovca:
Pisana Nitka / Vibes of Nature, spletna prodaja, Natalija Šoba Ternik s.p.
Razgledna ulica 31
2360 Radlje ob Dravi
TRR odprt pri banki Nova KBM d.d.: SI56 0400 0027 7233 313
SWIFT banke: KBMASI2X
Pri vnosu podatkov v polje SKLIC navedite številko SI00 in v nadaljevanju število Vašega naročila (npr. 137).
Pri vnosu KODE NAMENA izberite OTHR (lahko tudi GDSV) in v polje namen vpišete plačilo računa in številko naročila.
Le tako bomo najlažje sledili plačilu naročila in naročene izdelke odposlali v najkrajšem možnem času – vsaj v roku 2 delovnih dni od prejetja plačila.
PO POVZETJU: za naročene artikle in izdelke lahko izberete tudi možnost plačila po povzetju, kjer imate pri kurirju dostavne službe GLS Slovenia na voljo možnost plačila z gotovino ali bančno kartico. V primeru plačila po povzetju se obračuna dodatna provizija v znesku 0,50 €.

Do prejema plačila so naročeni artikli in izdelki v lasti podjetja Pisana Nitka / Vibes of Nature, spletna prodaja, s katero upravlja Natalija Šoba Ternik s.p..

 

DOSTAVA IN STROŠKI DOSTAVE / CENIK DOSTAVE PAKETOV

Za dostavo paketov imamo sklenjeno pogodbo s podjetjem GLS Slovenia.
Strošek pakiranja in dostave paketa, ki se pošilja na vnesen naslov v Sloveniji, znaša 4,40 €. Za vsa naročila nad 44,00 € (brez stroška dostave) je dostava paketa brezplačna. Z navedenim je kupec seznanjen že v samem postopku naročila izdelkov oziroma blaga.
Ob izbiri plačila po povzetju Vam bo dodatno zaračunan znesek 0,50 €. Pri plačilu izdelkov po povzetju boste odkupnino iz računa plačali kurirju ob prevzemu paketa.
Paketi se dostavljajo samo na območju Republike Slovenije.
ODPREMA NAROČENEGA BLAGA
Pri izbiri plačila po predračunu se Vaše naročilo začne pripravljati takoj po prilivu denarja na transakcijski račun podjetja Pisana Nitka / Vibes of Nature, spletna prodaja, Natalija Šoba Ternik s.p.. Po prevzemu paketa v kurirsko službo pa dostava običajno traja še en delovni dan. Zaradi izrednih situacij, na katere nimamo vpliva in jih ne moremo predvideti, pa lahko dostava paketa traja še dlje. V takšnih primerih bo kupec predhodno obveščen. Predvidoma bo paket od naročila dostavljen v roku od 1-7 delovnih dni.
Pri izbiri plačila po povzetju se naročila odpremljajo v roku 1-2 delovnih dni. Od trenutka, ko kurir prevzame naročen paket pa dostava običajno traja še en delovni dan. Zaradi izrednih situacij, na katere nimamo vpliva in jih ne moremo predvideti, lahko dostava paketa traja še dlje. V takšnih primerih bo kupec predhodno obveščen. Predvidoma bo paket od naročila dostavljen v roku od 1-7 delovnih dni.

PLAČILO

Podjetje za dostavo naročil GLS Slovenia ima za naročila po povzetju možnosti plačila odkupnine ob prevzemu:
z gotovino,
s kreditno kartico/debetno kartico.
Pri plačilu s kreditno/debetno kartico se Vam ne zaračunajo dodatni stroški oziroma provizije.
Vaše naročilo bo dostavna služba dostavila na naslov, ki ste ga navedli ob naročilu oziroma registraciji, v dopoldanskem času.
V kolikor želite, da Vam kurir pusti paket v Parcel Shopu (paketni trgovini) ali Paketomatu, se o takšni možnosti dogovorite z GLS dostavo.
Parcel Shope in Paketomate si lahko ogledate in izberete TUKAJ.  
Za prevzem paketa v takšnih primerih potrebujete številko naročila in osebni dokument.
Za najlažjo in najhitrejšo dostavo priporočamo, da pri naročilu navedete svojo telefonsko številko, da Vas bo kurir lahko kontaktiral in se boste dogovorili o načinu dostave oziroma prevzema paketa.

 

NEUSPEŠNA DOSTAVA PAKETA

V primeru, da v dopoldanskem času ne boste dosegljivi na navedenem naslovu in pošiljke ne boste prevzeli, Vas bo kurir dostavne službe GLS Slovenia s sporočilom obvestil o prispeli pošiljki. Sporočilo zajema naslednje podatke:
telefonska številka dostavne službe GLS ( 01 500 11 90 ),
njihov elektronski naslov ( info@gls-slovenia.com)
številko Vašega paketa.
Za ponovno dostavo se lahko z navedeno številko paketa dogovorite preko sporočenih kontaktnih podatkov dostavne službe GLS in paket Vam bodo dostavili ponovno na lokacijo, ki jo boste sporočili kurirju dostavne službe in kjer boste dosegljivi v dopoldanskem času.

PODATKI O NAROČILU

Naročilo Kupca postane veljavno v trenutku ko Kupec naročilo v spletni trgovini www.pisananitka.si odpošlje. Naročila se dostavljajo samo na območju Republike Slovenije in ga je mogoče oddati samo v slovenskem jeziku.
Po oddaji naročila Kupec na navedeni elektronski naslov prejme obvestilu o prejemu naročila. Po oddaji naročila Kupec ne more več spreminjati vsebine naročila. Edina možnost je odstop od sklenjene pogodbe med Kupcem in Trgovcem (trgovino).
V primeru, da naročenega izdelka ali artikla ni na zalogi, bo Kupec o tem obveščen, povrnjeni bodo tudi morebitni stroški, ki so nastali iz tega naslova.
Ko Trgovec prejme naročilo, pregleda vsebino naročila in razpoložljivost naročenih artiklov in izdelkov. Nadalje Trgovec naročilo potrdi in po navedeni elektronski pošti Kupca obvesti o predvidenem roku dobave.
Trgovec naročene izdelke in artikle v dogovorjenem roku pripravi in odpošlje preko dostavne službe. Pri izbiri plačila po predračunu bodo naročeni artikli in izdelki odposlani po prejetju plačila na TRR trgovca. Pri načinu izbire plačila po povzetju pa v roku 2 delovnih dni od prejetja naročila.
Kupcu so v profilu v spletni trgovini www.pisananitka.si vselej dostopni podatki o vsebini naročil, statusu naročil,…

PREVZEM IZDELKOV

Prevzem naročenih izdelkov v spletni trgovini Pisana Nitka / Vibes of Nature, spletna prodaja, s katero upravlja Natalija Šoba Ternik s.p., je uporabnikom omogočen na naslednja 2 načina:
PO POVZETJU: Pri načinu prevzema izdelkov po povzetju Kupec plača stroške dostave dostavne službe, s katerimi je seznanjen že v samem postopku naročanja artiklov in izdelkov. Kurir dostavne službe s katero ima Trgovec sklenjeno pogodbo, t.j GLS SLOVENIA, bo na vnesen naslov v procesu naročila izdelkov dostavil naročene izdelke, ki bodo pakirani v ustrezni embalaži, ki zagotavlja zaupnost narave izdelka. V kolikor v času dostave na navedenem naslovu ne boste dosegljivi Vam bo kurir pustil sporočilo s kontaktnimi podatki dostavne službe, na katero se boste obrnili za ponovno dostavo izdelkov. (več v točki 7. Dostava in stroški dostave)
OSEBNI PREVZEM: Prevzem naročenih izdelkov je možen tudi na sedežu podjetja Razgledna ulica 31, 2360 Radlje ob Dravi – po predhodnem dogovoru preko kontaktnih podatkov podjetja ( GSM: 040 462 460, e-pošta: info@pisananitka.si).

 

SKLENITEV KUPOPRODAJNE POGODBE

Izdano naročilo s strani Kupca se šteje kot sklenitev kupoprodajne pogodbe med Kupcem in Trgovcem. Naročilo je izpisano v dveh izvodih. Enega prejme Kupec s pošiljko, drugega hrani Trgovec v svojem arhivu. Kupec ima pravico do odstopa od pogodbe dokler naročilo ni poslano. Kupec ima prav tako pravico do odstopa od pogodbe v roku 14 dni od dneva naročila. Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku, Kupcu pa je dostopna v njegove uporabniškem profilu v spletni trgovini.

 

NAROČILO Z OBVEZNOSTJO PLAČILA

Z oddajo naročila se Kupec obvezuje k plačilu naročenih izdelkov, prav tako pa se strinja z vsemi navedenimi pogoji nakupa.
ODSTOP OD NAKUPA IN VRAČILO IZDELKOV
V roku 14 dni od prevzema naročenega blaga oziroma izdelkov ima Kupec v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB 2 – 43.člen) pravico do odstopa od pogodbe brez navedbe razloga za svojo odločitev.
Kupec ima pravico do odstopa od sklenjene kupoprodajne pogodbe brez navedbe razloga za takšno odločitev v roku štirinajstih (14) dni od prevzema naročenih izdelkov. Svojo odločitev odstopa od sklenjene kupoprodajne pogodbe nam sporočite na e-naslov: info@pisananitka.si. Blago oziroma izdelke lahko v roku štirinajstih (14) dni po prevzemu vrnete na naš naslov. Vračilu obvezno priložite kopijo računa.
Za sporočilo o odstopu šteje vrnitev naročenih izdelkov trgovcu Pisana Nitka / vibes of Nature, spletna prodaja, Natalija Šoba Ternik s.p. v roku za odstop od kupoprodajne pogodbe.
Strošek, ki v primeru odstopa od sklenjene kupoprodajne pogodbe med kupcem in trgovcem bremeni kupca je strošek vračila izdelkov, ki ga Kupec plača po veljavnem ceniku dostavne službe, ki jo bo izbral za vračilo izdelkov Trgovcu.
Naslov za vračilo izdelkov:
Pisana Nitka / Vibes of Nature, spletna prodaja, Natalija Šoba Ternik s.p.
Razgledna ulica 31
2360 Radlje ob Dravi
Za pravočasno vračilo se šteje oddana pošiljka v roku 30 dni od dne oddanega sporočila s katerim je Kupec Trgovca obvestil, da odstopa od sklenjene kupoprodajne pogodbe.
Vrnete lahko le blago oziroma izdelke, ki so nepoškodovani, nespremenjeni in v originalni embalaži, razen če so poškodovani ali uničeni ne da bi bil za to kriv Kupec (poškodbe pri transportu in dostavi). Po uporabi izdelka odstop od pogodbe ni več mogoč.
Podjetje Pisana Nitka / Vibes of Nature, spletna prodaja, ni dolžno sprejeti pošiljk, ki ne ustrezajo splošnim pogojem poslovanja in pošiljk z odkupnino.
Z vračilom izdelka imate pravico do vračila denarja, drugega izdelka ali dobropisa. Kupnina pri vračilu denarja se zmanjša za strošek dostave in jo vrnemo na transakcijski račun najkasneje v roku 10 delovnih dni.

 

ODSTOP OD POGODBE V PRIMERU NAROČILA

V primeru, da naročenih artiklov in izdelkov zmanjka med procesom obdelave naročila si pridržujemo pravico, da izjemoma odstopimo od izvedbe naročila. Prav tako si pridržujemo pravico do odstopa od naročila, če je ugotovljena plačilna rizičnost kupca ali v primeru, da naročilnica ni bila izpolnjena skladno s splošnimi pogoji.
Vračilo blaga oziroma izdelka ni mogoče v primerih, ko je bil izdelan izdelek po navodilih naročnika in je bil prilagojen njegovim osebnim potrebam ter zaradi svoje narave in specifike ni primeren za vračilo.
V teh in podobnih primerih Vas bomo po elektronski pošti obvestili o morebitnem odstopu od pogodbe.
Ponudnik podjetje Pisana Nitka / Vibes of Nature, spletna prodaja, Natalija Šoba Ternik s.p. se zavezuje, da bo svojim kupcem vselej zagotavljal naslednje informacije:
Firmo in sedež podjetja;
Bistvene lastnosti blaga ali storitve;
Ceno blaga ali storitve vključno z vsemi davki in drugimi dajatvam;
Morebitne stroške dostave;
Ureditev plačila ter načina in roka dobave;
Opis pravice do odstopa od pogodbe;
Rok veljavnosti ponudbe, posebej cene.

 

REKLAMACIJE

V primeru težav s kupljenim blagom oziroma izdelki, napačno dostavljeno pošiljko in podobnih težavah Vam bomo prisluhnili in pomagali rešiti nastalo težavo. S sporočilom na e-naslov: info@pisananitka.si Vam bomo v najkrajšem možnem času podali pisne napotke za odpravo nastalih težav.

V primeru poškodbe izdelka med dostavo, se obrnite na dostavno službo, ki vrši dostavo.
Pri sumu poškodbe izdelka med prevozom in dostavo, prejeto pošiljko preglejte pred poštarjem oziroma dostavljavcem, saj kasnejše reklamacije dostavne službe le izjemoma upoštevajo in jih tudi naše podjetje ne more rešiti. Priporočljivo je, da se poškodba zabeleži s fotoaparatom in izpolni zapisnik, ki ga je dostavljavec dolžan podpisati.
Kupec lahko reklamira izdelke in artikle v kolikor ne izpolnjujejo lastnosti, ki jih je Trgovec navajal v opisu. Izdelki se lahko reklamirajo tudi v primeru, da je Trgovec poslal napačne izdelke, izdelke in artikle v napačni količini in v primeru, da izdelki kakorkoli drugače odstopajo od naročila kupca.
Reklamacijo Kupec pisno prijavi na elektronski naslov trgovca: info@pisananitka.si.
Trgovec je dolžan v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov obravnavati vsako reklamacijo in pritožbo.
Trgovec bo najkasneje v roku 5 delovnih dni Kupcu potrdil prejem pritožbe in ga sprotno obveščal o poteku postopka. Prav tako bo Trgovec kupcu sporočil trajanje obravnave reklamacije oziroma pritožbe. Postopek obravnave je zaupne narave.

 

PRITOŽBE IN SPORI

Trgovec in Kupec bosta spore vedno reševala sporazumno in poskušala najti ustrezno rešitev za oba udeleženca. Trgovec se zavezuje, da bo pri reševanju sporov vedno upošteval veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.
PritožbeTrgovec sprejema na e-pošti info@pisananitka.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
V skladu s 1. in 3. odstavkom 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Trgovec Pisana Nitka / Vibes of Nature, spletna prodaja, Natalija Šoba Ternik s.p. izjavlja, da ne priznava nobenega določenega izvajalca za izvensodno reševanje potrošniških sporov.
SPLETNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV
Trgovec, ki kot ponudnik blaga in izdelkov omogoča spletno trgovino na območju Republike Slovenije, na svoji spletni strani (to je v Splošnih pogojih poslovanja) objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov.
Na platformo dostopate TUKAJ.

 

VARNOST

Za varnost je odgovoren tudi Uporabnik oziroma Kupec. Svetuje se, da vsak Kupec in Uporabnik poskrbi za ustrezno protivirusno zaščito svojega osebnega računalnika in programske opreme. Za varnost naj Kupec poskrbi tudi pri izbiri uporabniškega imena in gesla.
Trgovec za obratovanje spletne trgovine uporablja ustrezna sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov.


VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV
Osebne podatke uporabnikov spletne trgovine Pisana Nitka / Vibes of Nature, spletna prodaja, Natalija Šoba Ternik s.p., hranimo in z njimi ravnamo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov, v skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov ter v skladu z ostalo veljavno zakonodajo s področja varstva podatkov.
Trgovec zagotavlja, da bo pridobljene osebne podatke v postopku oddaje naročila hranil v tajnosti in jih uporabljal zgolj v namene za katere so bili pridobljeni.
Osebni podatki so hranjeni v tajnosti in jih brez Vašega predhodnega pisnega soglasja ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam. Ob sklenitvi pogodbe o nakupu oziroma ob registraciji uporabnika se strinjate oziroma soglašate, da Vaše podatke zbiramo in hranimo za namene statistike, neposrednega trženja in arhiva. Vaša pravica je, da lahko kadarkoli pisno zahtevate, da Vaše podatke za pošiljanje novic o ponudbi in drugih oglasnih sporočil začasno ali trajno nehamo uporabljati. O takšnih odločitvah nas prosim obvestite na naslov info@pisananitka.si.

Pri urejanju spletne trgovine se nenehno trudimo zagotavljati točnost in ažurnost informacij. Pridržujemo si pravico, da informacije vključene in dosegljive v spletni trgovini brez predhodnega opozorila kadarkoli spremenimo. Prav tako Vas seznanjamo, da vsebine, ki so objavljene v spletni trgovini nimajo značaja uradnega dokumenta, razen v primerih, ko je to posebej navedeno. Prav tako ne odgovarjamo uporabnikom spletne trgovine za morebitno škodo, ki bi nastala v primeru tehničnih težav, nedosegljivosti spletne trgovine ali nezmožnosti uporabe informacij, ki se nahajajo ali izhajajo v spletni trgovini. Besedila, fotografije in drugi dokumenti, ki jih vsebuje spletna trgovina so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali katerekoli druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Vsebine ni dovoljeno kopirati, razmnoževati, spreminjati ali kakorkoli drugače reproducirati, razen v primeru pisnega soglasja podjetja Pisana Nitka / Vibes of Nature, spletna prodaja, Natalija Šoba Ternik s.p..

 

PIŠKOTKI

Vedno imate možnost, da piškotke sprejmete ali zavrnete. Spletna stran www.pisananitka.si (spletna trgovina, e-sporočila, oglaševanje,…) uporablja piškotke. Piškotki ne morejo biti uporabljeni za Vašo osebno identifikacijo. Uporabljajo se zgolj za boljše delovanje spletne strani oziroma trgovine.
Piškotki so manjše besedilne datoteke – v večini primerov iz črk in številk katere obiskano spletno mesto shrani v napravo kot je računalnik, mobilni telefon, tablica,… z namenom prepoznavanja teh naprav.
Piškotki omogočajo hitrejšo in enostavnejšo interakcijo med uporabnikom in spletnim mestom. Omogočajo prepoznavanje Vaše naprave in s tem prihranite čas, saj ni potrebno večkratno vnašanje podatkov pri opravljanju ene naloge. Tako si lahko na primer shranite uporabniško ime in geslo.
Piškotki pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev – spletne trgovine in pomagajo pri zbiranju statistik, kar je ključnega pomena z ponudnika saj le na takšen način lahko ugotovi obiskanost spletne strani oziroma trgovine in tako lahko oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani oziroma trgovine.

V večini primerov brskalnik sam sprejme piškotke, vi pa jih lahko nastavitve spremenite tako, da jih ali zavrne ali pa prejmete obvestilo preden se piškotek shrani.
Za informacije o nastavitvah piškotkov kliknite na ime brskalnika, ki ga uporabljate:
Firefox
Chrome
Internet Explorer
Opera
Safari
Microsoft Edge

UVOZ IN POREKLO PREJE

Vsa preja in drugi izdelki za ustvarjanje se uvažajo iz držav članic EU.

Poreklo preje v spletni trgovini:

 • Elian Nicky, Baby – Češka
 • Sheetland – Turčija
 • Popyarn Macrame, Cotton Macrame – Turčija
 • Wendy – Češka
 • Papatya Cottonish – Turčija
 • Bombaž Karma – Bolgarija
 • Preje Performance – Bolgarija
 • Stenli Ribbon – Turčija
 • Vegan Cake – Bolgarija
 • Bebe antipiling – Turčija
 • Stenli Macrame Cotton – Bolgarija

(Seznam se bo ob dobavi novih prej dopolnjeval).

 

PODATKI O UPRAVLJAVCU SPLETNE TRGOVINE

Upravljavec spletne trgovine na spletni stran www.pisananitka.si je podjetje Pisana Nitka / Vibes of Nature.
Podatki o upravljavcu:
Pisana Nitka / Vibes of Nature, spletna prodaja,
Natalija Šoba Ternik s.p.
Razgedna ulica 31
2360 Radlje ob Dravi
Matična številka: 9273719000
Davčna številka: SI74426010 ( zavezanec za DDV)
Telefon: 040 462 460
e-pošta: info@pisananitka.si

Splošne pogoje poslovanja je sprejela direktorica podjetja Pisana Nitka / Vibes of Nature, spletna prodaja, Natalija Šoba Ternik, dne 30.01.2023. (Posodobljeno 04.12.2023)

Pridržujemo si pravico do spremembe Splošnih pogojev poslovanja kadarkoli, ko se spremeni politika poslovanja Trgovca, v primerih kadar se spremeni veljavna zakonodaja na območju Republike Slovenije, ki obravnava poslovanje spletnih trgovin, varstva osebnih podatkov in drugih področij povezanih s poslovanjem spletne trgovine. O spremembi Splošnih pogojev poslovanja podjetja bo uporabnik na primeren način obveščen.
Uporabnik bo o spremembi obveščen v spletni trgovini www.pisananitka.si.